Hoe ver staan we?

De stad Eeklo schreef in de loop van 2016 een concessie uit voor de aanleg van een stedelijk warmtenet op basis van restwarmte en hernieuwbare energiebronnen. Het project werd toegewezen aan het consortium Ecopower-Veolia.

Veolia en Ecopower werken sinds begin 2018 aan een detailstudie voor de concrete uitrol van het warmtenet. Dat masterplan zal samen met het engagement van de burgers en bedrijven in Eeklo de doorslag geven of het warmtenet er effectief komt.

Na de zomer wordt het masterplan voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarna kunnen de volgende fases van het project vorm krijgen.

We houden je graag op de hoogte van de vorderingen en de mogelijkheden om aan te sluiten. Schrijf je hiernaast in voor de nieuwsbrief.

 

We zetten graag de principes van het warmtenet in Eeklo voor je op een rijtje:

  • Bevoorradingszekerheid oftewel leveringsgarantie: wie aansluit op het warmtenet zal nooit zonder verwarming of warm water vallen.
  • Rechtstreekse burgerparticipatie: minstens 35% van het project wordt gefinancierd via rechtstreekse burgerparticipatie via een energieco√∂peratie die voldoet aan de ICA-principes. Op die manier kunnen de inwoners van Eeklo mee investeren, mede-eigenaar worden en delen in de winst.
  • Het niet-meer-dan-anders-principe: wie aansluit op het warmtenet betaalt niet meer dan voor verwarming op aardgas.
  • 100% duurzaam: op termijn wordt het warmtenet uitsluitend gevoed door een combinatie van restwarmte en hernieuwbare energie.
  • Lokale meerwaardecreatie voor de stad en de burgers op sociaal en energetisch vlak.

 

Heb je een vraag?

Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen of neem contact op met info@warmteneteeklo.be.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf in voor de nieuwsbrief via onderstaande knop.

Jouw bedrijf aansluiten
op het warmtenet?